Over Florente

Florente basisscholen is de nieuwe naam voor de​ ​schoolbesturen​ ​Stichting​ ​Spiritbasisscholen​ ​(Spirit)​ ​en​ ​Openbaar​ ​Onderwijs​ ​Primair​ ​(OOP)​. Florente is een samenwerkingsstichting in het geven van openbaar onderwijs en bijzonder onderwijs in afzonderlijke scholen voor openbaar en respectievelijk bijzonder onderwijs. De samenwerkingsstichting is verantwoordelijk voor elf basisscholen in de plaatsen Diemen, Driemond, Duivendrecht, Muiderberg en Weesp. Op 1 augustus 2018 is Florente basisscholen als nieuwe naam van start gegaan. 
 • Strategisch beleidsplan 2016-2021
  Florente wil toewerken naar een organisatie met lerende scholen waarbij leren voor het leven centraal staat. In dit plan presenteren bestuur en schoolleiders de gezamenlijke missie en visie en de manier waarop daar invulling aan wordt gegeven.
  Lees verder ›
 • Leerkrachten gezocht

   

  Florente is een jonge groeiende stichting van 12 basisscholen gevestigd in mooie en moderne schoolgebouwen. Maak kennis met de diversiteit van onze scholen en kom erachter wat bij je past. Wij willen graag in je investeren om zo gezamenlijk ons onderwijs op een nog hoger plan te tillen. Sta jij open om eens kennis te maken met Florente basisscholen? 

 • Documentaire Samen Beter Leren
  Leerkrachten op Florente basisscholen zijn vier jaar geleden gestart met een professionaliseringstraject over duurzaam leren door boeiend onderwijs. In deze korte documentaire een impressie van de resultaten in de klas.